• Κοινωνία

    Κορινθία: «Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», λέει ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός

    • NewsRoom

    Ο παλαιοχριστιανός, πρώην χρυσαυγίτης, εργαζόμενος εξ αποστάσεως


    Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου με κατηγορούμενο τον 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

    Μετά την απόφαση για αναβολή, ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

    Ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

    Για την άρνησή του να κάνει DNA test, είπε στο Mega ότι η δικαστική εντολή παραβιάζει το δικαίωμά του και τα πιστεύω του, καθώς δεν στρεφόταν μόνο προς ένα παιδί του, αλλά προς όλη την οικογένεια.

    «Και μετά, όταν μας συνέλαβαν και μας είχαν 20 ώρες στην Ασφάλεια, αν υπήρχε κάτι το ύποπτο, δεν θα το είχαν βρει;» είπε.

    «Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως είπε, χαλασμένο.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ψάξει να βρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αφού επισκεφθεί πρώτα το παιδί του στο Παίδων, που αν και είναι υγιές, το έχουν μεταξύ αρρώστων. Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια. Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες.

    «Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.

    45χρονος Παλαιοχριστιανός: Δεν ήμουν ποτέ στη Χρυσή Αυγή

    Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι δεν ήταν κοντά στον Ηλία Παναγιώταρο. «Μιλάμε πριν 15 χρόνια. Πριν 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει παραγράφεται. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μπύρα. Ο παππούς μου ήταν από τους τελευταίους που έμειναν στη Μακρόνησο. Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια έπινα μπύρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;», είπε.

    Για την εμφάνισή του στο Χυτήριο, είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή», είπε.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κορινθία: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός

    ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων

    Φλωρίδης σε Φάμελλο: Με το καλημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την αποφυλάκιση του βαρέως εγκλήματος στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ