ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την μεγάλη πορεία, το απόγευμα, προς την αμερικανική πρεσβεία.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας. έχοντας θέσει σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερο.
Στο επίκεντρο είναι και φέτος τα Εξάρχεια, ενώ παράλληλα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.
Το Πολυτεχνείο θα είναι ανοικτό από τις 9:30 το πρωί και θα κλείσει στη μία μετά το μεσημέρι, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00.
Από τις 12 το μεσημέρι, θα εφαρμοστούν επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κλειστοί θα παραμείνουν τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: “Μέγαρο Μουσικής” στις 15:00, “Ευαγγελισμός” και “Σύνταγμα” στις 16:30.
Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.
Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της “Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.”, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τα κέρδη-ρεκόρ του 2025 και ο στόχος για αύξηση 11% στα κέρδη ανά μετοχή το 2026
- H σύναξη των πρέσβεων, οι δίμετροι εύζωνες και τα μπιφτεκάκια, τα κόκκινα τρουφάκια, τα 3 χρόνια από τα Τέμπη, τι ήθελε ο Γεραπετρίτης στο FBI
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο mononews από δύο γυναίκες που σώθηκαν εκείνη τη μοιραία νύχτα
- Israel Englander: Το διαζύγιο του «mr Millennium» που έδωσε 1 δις δολάρια στη σύζυγό του – Τον εγκατέλειψε… για μια άλλη γυναίκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.