• Κοινωνία

    Κοντοζαμάνης: Από τα σούπερ-μάρκετ τα self test στην Αχαΐα – Τι είπε για Αττική

    Βασίλης Κοντοζαμάνης

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Τη συνέχιση των υποχρεωτικών self-test για τους μη εμβολιασμένους τους επόμενους 2-3 μήνες για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό και τους νέους ηλικίας 18-30 ετών αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά της διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη με τις διοικήσεις των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκών για το ζήτημα της δωρεάν διανομής. Οι φαρμακαποθήκες εμφανίστηκαν διατεθειμένες να συνεχιστεί η διανομή μέσω αυτών ενώ ο πρόεδρος των φαρμακοποιών ανέφερε ότι θα θέσει στην επόμενη συνέλευση το ζήτημα, με τον υφυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για θετική απόκριση.

    Ωστόσο, δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι, αυτοί της Αχαΐας και της Αττικής, εμφανίζονται αρνητικοί στη συνέχεια της δωρεάν διανομής των self-test μέσω των φαρμακείων. Ο κ. Κοντοζαμάνης χαρακτήρισε ανόητες τις δικαιολογίες τους και ανυπόστατα να δεδομένα που χρησιμοποίησαν λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Έτσι όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντοζαμάνης στην Αχαΐα η διανομή των self-test θα γίνεται πλέον από τα σούπερ-μάρκετ, καθώς και από όσο φαρμακεία επιθυμούν να συμμετέχουν στη εφοδιαστική αλυσίδα. Όσον αφορά την Αττική ο Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο, αν ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αττικής επιμείνει στην άρνησή του.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και τουρισμό, θα απαιτείται έλεγχος δύο φορές την εβδομάδα, με το πρώτο sel-test να διατίθεται δωρεάν, ενώ το δεύτερο θα βαραίνει την επιχείρηση.



    ΣΧΟΛΙΑ