• Κοινωνία

    Κιβωτός του Κόσμου: 19χρονος καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια – Άλλοι 3 εργαζόμενοι στο μικροσκόπιο των Αρχών

    • NewsRoom
    Πάτερ Αντώνιος

    Πάτερ Αντώνιος


    Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση των καταγγελιών κατά της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το πρόσωπο που κατήγγειλε ο 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος της δομής δεν ήταν άλλον από τον ιδρυτή του ιδρύματος, πατέρα Αντώνιο.

    Σύμφωνα με του συγκεκριμένο ρεπορτάζ, κατά την επτασέλιδη κατάθεση του στη ΓΑΔΑ την περασμένη εβδομάδα,  ο 19χρονος υποστήριξε πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων.

    «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα», αναφέρει. «Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», ανέφερε.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα,  οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δέκα καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

    Στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται πως μετά τις καταγγελίες βρίσκονται συνολικά 4 στελέχη της δομής, ένα εκ των οποίων είναι και ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές ερευνούν συνολικά πέντε δομές, σε Αττική αλλά και στην περιφέρεια, για τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

    Τα άλλα τρία πρόσωπα που εξετάζονται, είναι – σύμφωνα με την ΕΡΤ –  εργαζόμενοι στην «Κιβωτό». Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Αυτά τα τρία πρόσωπα ελέγχονται για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν συγκεκριμένο ρόλο και αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

    Έρευνες σε Ιωάννινα και Βόλο

    Την Παρασκευή υπήρξε κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων από την Εισαγγελία ανηλίκων, σχετικά για τα όσα συνέβαιναν σε δομή του Βόλου.

    Άλλος φιλοξενούμενος στη δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή,  ο οποίος την εποχή των γεγονότων ήταν 13 ετών, ενώ σήμερα είναι 18, κατήγγειλε πως είχε χτυπηθεί  για ασήμαντη αφορμή από στέλεχος της δομής, τόσο αυτός όσο και άλλα παιδιά. Υποστήριξε επίσης πως στη δομή στον Βόλο έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν κλοπές, αν και η αστυνομική έρευνα δεν έδειξε υπόπτους για κλοπή σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

    «Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο αυτί, του τρέχανε αίματα. Μπήκανε μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτυπούσε», είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου».

    Διαβάστε επίσης:

    Δόμνα Μιχαηλίδου στο mononews: Κανόνες και προδιαγραφές στις δομές – Καμία ανοχή στην παιδική κακοποίηση

    Κιβωτός του Κόσμου – πατέρας Αντώνιος: «Είμαστε αγανακτισμένοι για όλο αυτό το κύμα καταγγελιών»



    ΣΧΟΛΙΑ