• Κοινωνία

    Κυβερνοεπίθεση στην ΔΕΣΦΑ: Στο dark web τα αρχεία

    • NewsRoom
    κωδικοί πρόσβασης


    Οι χάκερ που είχαν κάνει την κυβερνοεπίθεση στην ΔΕΣΦΑ δημοσιοποίησαν τα αρχεία τα οποία είχαν υποκλέψει από την εταιρεία. Το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής αναρτήθηκαν στο dark web όλα τα αρχεία, μεγέθους 361 GB.

    Από ότι φαίνεται οι χάκερ μόλυναν το σύστημα της εταιρείας με λογισμικό που ζητά λύτρα, το γνωστό ransomware. To λογισμικό αυτό απειλεί να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του θύματος ή να διακόψει την πρόσβαση του θύματος σε αυτά, με σκοπό των απόσπαση λύτρων.

    Ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση

    Πίσω από την κυβερνοεπίθεση φαίνεται ότι βρίσκεται μια ομάδα hacking που χρησιμοποιεί το Ragnar Locker ransomware, ως τον κύριο τρόπο επίθεσης σε κυβερνητικές υποδομές, υπηρεσίες, κυβερνητικά συστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

    Στην περίπτωση του Διαχειριστή, ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει κάνει γνωστό τον σκοπό της επίθεσης και αν αποσκοπεί στην απόσπαση χρηματικού τιμήματος ή δεδομένης της συγκυρίας και του κρίσιμου ρόλου του ΔΕΣΦΑ στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής, είχε άλλους πραγματικούς στόχους.

    Η ανακοίνωση των χάκερ

    Σε κανονική λειτουργία το σύστημα αερίου

    Από την πλευρά τους οι χάκερ, στους διαύλους επικοινωνίας που είχαν τις πρώτες ώρες τις επίθεσης, άφησαν να εννοηθεί ότι έχουν απομονώσει την πρόσβαση και έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα εργαζομένων και πελατών της εταιρείας.

    Ακόμη επαναλαμβάνει και υπερτονίζει ότι το σύστημα αερίου λειτουργεί κανονικά και δεν έχει επηρεαστεί από την επίθεση, παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο Διαχειριστής δεν διαθέτει απόρρητα βιομηχανικά έγγραφα, ωστόσο, δεν παύει τα έγγραφα που διαθέτει να είναι εμπιστευτικά. Σημειώνεται πως οι hackers έχουν αναρτήσει μέρος μόνο των εγγράφων που έχουν απομονώσει από τον Διαχειριστή.

    Στην δημοσιότητα από τους χάκερ η μισθοδοσία ενός υπαλλήλου

    Διαβάστε επίσης

    Εκατόν εννέα κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική

    Επίθεση από χάκερ δέχθηκε ο ΔΕΣΦΑ – Kανένα πρόβλημα στο δίκτυο φυσικού αερίου

    ΥΠΕΘΑ: Απάντηση στην Άγκυρα για τις τουρκικές παρενοχλήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών B-52



    ΣΧΟΛΙΑ