• Κοινωνία

    Κύπρος: Πρώτος ο Μητροπολίτης Λεμεσού στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

    • NewsRoom
    Κύπρος: Πρώτος ο Μητροπολίτης Λεμεσού στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές


    Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος λαμβάνει 36,7% και ακολουθούν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με 20,3% και ο Mητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με 16, 3%.

    Δεν αναμένεται να υπάρξει ανατροπή στη κατάταξη και έτσι οι τρεις Μητροπολίτες θα βρεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία θα επιλέξει τον έναν ως το επόμενο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Τι μεγαλύτερες πιθανότητες φαίνεται να έχει ο τρίτος στη σειρά Mητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, καθώς έχει υποστήριξη από την πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου.

    Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, έχει ζητήσει από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να λάβουν υπόψη τους τη βούληση του λαού και να επιλέξουν τον πρώτο σε ψήφους που είναι ο ίδιος.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Mητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ήταν πρώτος σε ψήφους και στις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2006, αλλά Αρχιεπίσκοπος είχε εκλεγεί και πάλι ο τρίτος που ήταν ο Χρυσόστομος ο Β.

    Το ποσοστό προσέλευσης ήταν 30,2% πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 45% που είχε ψηφίσει το 2006.

    Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έλαβαν:

    Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 12,6%, Μητροπολίτης Μόρφου νεόφυτος 10,4% και Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,6%.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Εύβοια



    ΣΧΟΛΙΑ