ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καραβίας (Eurobank): Προσδοκούμε να λειτουργήσουμε ως ο χρηματοπιστωτικός βραχίονας Ελλάδας – Κύπρου – Ινδίας
Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος λαμβάνει 36,7% και ακολουθούν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με 20,3% και ο Mητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με 16, 3%.
Δεν αναμένεται να υπάρξει ανατροπή στη κατάταξη και έτσι οι τρεις Μητροπολίτες θα βρεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία θα επιλέξει τον έναν ως το επόμενο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Τι μεγαλύτερες πιθανότητες φαίνεται να έχει ο τρίτος στη σειρά Mητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, καθώς έχει υποστήριξη από την πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, έχει ζητήσει από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να λάβουν υπόψη τους τη βούληση του λαού και να επιλέξουν τον πρώτο σε ψήφους που είναι ο ίδιος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Mητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ήταν πρώτος σε ψήφους και στις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2006, αλλά Αρχιεπίσκοπος είχε εκλεγεί και πάλι ο τρίτος που ήταν ο Χρυσόστομος ο Β.
Το ποσοστό προσέλευσης ήταν 30,2% πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 45% που είχε ψηφίσει το 2006.
Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έλαβαν:
Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 12,6%, Μητροπολίτης Μόρφου νεόφυτος 10,4% και Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,6%.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UBS για Qualco: «Neutral» με τιμή στόχο €6,50 – Ισχυρό μοντέλο, αλλά με προκλήσεις στην εκτέλεση
- Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ποιο κίνητρο είχαν οι καταγγέλλουσες να πουν όλες ψέματα για σεξουαλική τους κακοποίηση;
- Νορβηγία: Λέει «ναι» στο νέο στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες στο 5%
- Βρετανία: Ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία
