• Κοινωνία

    Κίνα: 11 νεκροί από κατάρρευση στέγης σχολείου – Μαθήτριες τα περισσότερα θύματα

    • NewsRoom
    Κίνα: 11 νεκροί από κατάρρευση στέγης σχολείου

    Κατάρρευση στέγης σχολείου στην Κίνα (Πηγή: bbc.com)


    Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση της στέγης ενός γυμνασίου στη βορειοανατολική Κίνα, την ώρα που χρησιμοποιούνταν από ομάδα βόλεϊ κοριτσιών.

    Όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης, πολλά από τα θύματα είναι παιδιά, αν και οι πληροφορίες μέχρι στιγμής, δεν είναι επιβεβαιωμένες επισήμως.

    Ωστόσο, οι γονείς των παιδιών έχουν σπεύσει στο κοντινό νοσοκομείο, αναζητώντας ενημέρωση για τα παιδιά τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο οκτώ από τα 19 άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γυμναστήριο στη βιομηχανική επαρχία Heilongjiang επέζησαν.

    Η αστυνομία συνέλαβε τους υπεύθυνους της τοπικής κατασκευαστικής εταιρείας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Κατηγορούνται ότι πέταξαν περλίτη – μια μορφή ηφαιστειακού γυαλιού – στην οροφή του γυμναστηρίου, ενώ εργάζονταν σε ένα παρακείμενο έργο.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ορυκτό είχε απορροφήσει το νερό της βροχής μετά από έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες κατέστρεψαν την οροφή στις 15:00 τοπική ώρα.

    Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ κοριτσιών του γυμνασίου ακούστηκε να φωνάζει τα ονόματα των μαθητών καθώς οι ομάδες διάσωσης ερευνούσαν στην πόλη Qiqihar, μετέδωσε το China National Radio.

    Την ίδια στιγμή, οι γονείς επέκριναν τους υπεύθυνους του σχολείου, λέγοντας ότι υπήρξε έλλειψη σωστής επικοινωνίας σχετικά με την προσπάθεια διάσωσης, η οποία κράτησε μέχρι σήμερα το πρωί.

    Άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί αρχικά υπήρχε περλίτης στην οροφή του γυμναστηρίου. «Το κόστος για την παράβαση του νόμου είναι πολύ χαμηλό σε αυτή τη χώρα, οι άνθρωποι δεν σέβονται το νόμο, αυτός είναι ο βασικός λόγος», έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου, σχολιάζοντας το περιστατικό.

    «Μάστιγα» τα ατυχήματα

    Σημειώνεται ότι τα κατασκευαστικά ατυχήματα είναι συνηθισμένα στην Κίνα, ενώ η χώρα έχει κατηγορηθεί για τα χαλαρά πρότυπα ασφαλείας και την μειωμένη επιβολή προστίμων.

    Τον Ιούνιο, μια έκρηξη σε εστιατόριο στη βορειοδυτική Κίνα σκότωσε τουλάχιστον 31 ανθρώπους. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος εστιατορίου αντικαθιστούσε μία σπασμένη βαλβίδα σε δεξαμενή υγραερίου, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

    Επίσης, τον Απρίλιο, μια πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Πεκίνου σκότωσε 29 άτομα και οδήγησε ορισμένους απελπισμένους επιζώντες στο να πηδούν από τα παράθυρα, προκειμένου να σωθούν.

    Πηγή: BBC

    Διαβάστε επίσης:

    Πάτρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες διασωστών στο σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα

    Νέο κύμα καύσωνα από αύριο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

    Φωτιά στο Πήλιο



    ΣΧΟΛΙΑ