• Κοινωνία

    Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πότε αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

    • NewsRoom


    Πώς θα είναι σήμερα ο καιρός σε κάθε περιοχή της Ελλάδας;

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 και βαθμιαία 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται λίγες, παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο και σταδιακά στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Από την Τετάρτη ωστόσο, έρχεται ένα διήμερο κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Όπως εκτιμά η ΕΜΥ, αλλά και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Τετάρτη, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.



    ΣΧΟΛΙΑ