• Κοινωνία

    Καιρός: Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία με βροχές και αφρικανική σκόνη

    • NewsRoom
    καιρός αφρικανική σκόνη


    Πλησιάζει το νέο κύμα κακοκαιρίας

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και, μετά το μεσημέρι στην Κρήτη, μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια πελάγη 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα υπάρξουν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα μέρη, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα νότια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα νότια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στην Κρήτη και από το απόγευμα στις Κυκλάδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στην Κρήτη, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στην Κρήτη θα στραφούν σε ανατολικούς, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα νότια θα αυξηθούν και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική 

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι ορατότητα ή θα υπάρξει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0  έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Για αύριο, Τετάρτη, στα κεντρικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.



    ΣΧΟΛΙΑ