ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χαλάει ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας με την ονομασία «Denise» και το οποίο πρόκειται να κινηθεί ανατολικά προς τη βόρεια Αδριατική και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.
Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα θα προκαλέσει τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
1. Από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
2. Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλορίζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Στο 2,3% ο πληθωρισμός του Απρίλιο – Χαμηλότερος των προβλέψεων
- ΣΥΡΙΖA: Η ΝΔ πανηγυρίζει προσβάλλοντας την ελληνική κοινωνία, κάνοντας αποσπασματική χρήση του πορίσματος του καθηγητή Καρώνη
- Καρυστιανού για πόρισμα ΕΜΠ: Ο κ. Καρώνης τολμά αδίστακτα με υποθετικές αναφορές, να διαψεύδει πολλούς συναδέλφους του
- Austriacard: Μετακίνηση στο Εποπτικό Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει ο Ν. Λύκος – Θα παραιτηθεί από πρόεδρος
