• Κοινωνία

    Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Αττική την Πέμπτη – Σφοδροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο

    • NewsRoom
    Συννεφιασμένος καιρός


    Βροχερός φαίνεται ότι θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

    Τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια και άνοδος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

    Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται τοπικές βροχές σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου, του Αιγαίου και της Κρήτης. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 21-22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14-15 βαθμούς.

    Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου κρούει τον κώδωνα μέσω ανάρτησής του ότι σφοδροί άνεμοι θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Ειδικότερα, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει «Σφοδροί άνεμοι θα επικρατήσουν και το ερχόμενο Σαβ/κύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας αρχικά νοτιάδες και την Κυριακή βοριάδες με μια μικρή διαφορά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο:

    Οι μέγιστες εντάσεις (πολύ ισχυρός-παγερός Βαρδάρης και πάλι στη Θεσσαλονίκη) θα σημειωθούν χοντρικά από το Σάββατο το απόγευμα, κυρίως τη νυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και τις πρωινές ώρες της Κυριακής καθώς θα πέσουν στη συνέχεια.

    Οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την νύχτα του ερχόμενου Σαββάτου στα βορεια δεν αποκλείεται να κατέβουν και σχετικά αρκετά χαμηλά (ακόμα και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και αυτά της Χαλκιδικής) ενώ με τα τελυταία προγνωστικά στοιχεία, πιο αξιόλογη απο πλευράς χιονοπτώσεων σε περιοχές ορεινές της βόρειας Ελλάδας, δείχνει να είναι η νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 28 Νοεμβρίου!»

    Δείτε εδώ την ανάρτηση:

     

    Διαβάστε επίσης:
    Ευρωκοινοβούλιο: Έγκριση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2024 με επιπλέον πόρους για έρευνα, νεολαία, εξωτερικές προκλήσεις

    Το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Ιόνιο στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή

    Μεσανατολικό: Αυτός είναι ο κατάλογος των Παλαιστινίων κρατουμένων που μπορεί να απελευθερωθούν



    ΣΧΟΛΙΑ