• Κοινωνία

    Καιρός: Μερική βελτίωση του καιρού – Πού συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις

    • NewsRoom
    καιρός

    Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει το δελτίο καιρού της ΕΜΥ σήμερα, Πέμπτη, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

    Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στα ανατολικά αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική και στη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με πιθανότητα παροδικών βροχών, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με παροδικές βροχές και, νωρίς το πρωί στα ανατολικά, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Για αύριο, Παρασκευή, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, βαθμιαία, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά, ως προς τις μέγιστες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ