ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για άνοδο της θερμοκρασίας από την προσεχή Πέμπτη, σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.
Με τίτλο «Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη 4/11», ο Γ. Καλλιάνος σε ανάρτησή του αναφέρει:
«Αρκετά θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, από την ερχόμενη Πέμπτη και έπειτα, φαίνεται ότι θα κινηθούν βορειότερα και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου και προφανώς συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Από την Πέμπτη η θερμοκρασία να αρχίσει να ανεβαίνει σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα και λόγω και των υψηλών τιμών της βαρομετρικής πίεσης που θα επικρατήσουν στη νοτιοανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι και τα διαστήματα με καλό καιρό θα είναι μεγάλα.
Η αρχή θα γίνει όπως σας προανέφερα από την ερχόμενη Πέμπτη 4/11 και πρώτα από τη δυτική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη) όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28°C. Την Παρασκευή 5/11 φαίνεται ότι οι αυξημένες για την εποχή τιμές της θερμοκρασίας θα απασχολήσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, την Παρασκευή 5/11, στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και της νότιας Ελλάδας η θερμοκρασία θα αγγίξει πλέον σε πολλές περιοχές τους 27-28°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσο διαρκέσουν αυτές οι αρκετά ζεστές για την εποχή ημέρες. Ίσως και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Όμως αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μένει να το μελετήσουμε από τα επόμενα προγνωστικά στοιχεία.
Ας υποδεχτούμε λοιπόν για λίγες ακόμη μέρες και πάλι την άνοιξη!
ΥΓ.: Όλα τα παραπάνω ισχύουν με τα σημερινά τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ενδεχομένως να υπάρξουν μικροαλλαγές. Όμως κατά βάση, αυτές περίπου οι συνθήκες θα επικρατήσουν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με τοπικές βροχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Αμετανόητος για το χυδαίο βίντεο με τους Ομπάμα – «Δεν έκανα λάθος»
- Chris Bonett: H ναυτιλία πρέπει να εκφράζεται ακόμη πιο δυναμικά
- Δημήτρης Πολιτόπουλος (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης): Η «Βεργίνα» είναι έτοιμη για το επόμενο άλμα
- Η Μαρία της σιωπής, ο πλασιέ Τσίπρας, το δίδυμο των συνταξιούχων, οι μπαρουτιές του καναπέ και κάτι ψωροεκατομμύρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.