• Κοινωνία

    Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι – Πού θα σημειωθούν βροχές

    καυσωνας


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Aίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τη νύχτα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6, από το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά, θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ