• Κοινωνία

    Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Που θα παρατηρηθούν νεφώσεις

    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως ορεινά, από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τη νύχτα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη και βαθμιαία και στις Κυκλάδες, οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αίθριος θα είναι  ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα μέρη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα νότια, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ