• Κοινωνία

    Καιρός: Έρχεται χειμώνας express για 30 ώρες-Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

    • NewsRoom
    καιρός


    Καιρός: Τσουχτερό κρύο επικρατεί από χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, με την πτώση της θερμοκρασίας να έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή ακόμη και στην Αττική

    Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τρίτης, οπότε θα ξεκινήσει «παγωνιά» express για σχεδόν 30 ώρες, πριν η θερμοκρασία αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ανοδική πορεία.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

    Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

    Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

    Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

    Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

    Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ 30 ΩΡΕΣ – ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΝα προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη…

    Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Sunday, December 1, 2019

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 2.12.2019

    Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο τις πρωινές και βραδινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες, πρόσκαιρα τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Γενικά αίθριος. Γρήγορα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

    Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

    Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

    Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.

    Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

    Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ στο Ιόνιο σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν.

    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

    Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στην ανατολική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

    Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

    Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Πρόγνωση για Τρίτη 3-12-2019

    Αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

    Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες αρχικά στα ορεινά και τις νυχτερινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

    Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια. Από το βράδυ στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ