• Κοινωνία

    Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος – Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι

    καύσωνας


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ορεινά, κυρίως της δυτικής χώρας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ