• Κοινωνία

    Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες – Οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών (video)

    • NewsRoom


    Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας μετά τις πληροφορίες ότι ο ιερέας της εκκλησίας φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικες.

    «Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα είσαι» του φώναζαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι από χωριό στη νότια Κέρκυρα. Ο 60χρονος παπάς κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί.

    Ωστόσο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον παπά και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews, σε βάρος του 60χρονου ιερέα κατατέθηκε μήνυση και από τους γονείς μίας 14χρονης, με την κατηγορία ότι ασέλγησε σε βάρος της, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν δηλαδή το παιδί ήταν 10 ετών. Και το δεύτερο περιστατικό καταγγέλλεται πως συνέβη στην ίδια περιοχή της νότιας Κέρκυρας. Σε σχετική επικοινωνία, ο συνήγορος των δυο κοριτσιών είπε πως «οι υποθέσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης».

    Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.



    ΣΧΟΛΙΑ