• Κοινωνία

    Κεραμέως: Μετά το Πάσχα η συζήτηση για άνοιγμα των άλλων βαθμίδων – Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες

    • NewsRoom
    Νίκη Κεραμέως

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Συνεχίζονται τα ερωτήματα για το πότε θα ανοίξουν και άλλες τάξεις των σχολείων, πέραν των λυκείων που τέθηκαν ήδη σε λειτουργία.

    Κατά τη σημερινή επίσκεψή της στα σχολεία Ελευσίνας και Μάνδρας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων σχολείων. Η επαναλειτουργία άλλων βαθμίδων, υπογράμμισε, θα γίνει «μόλις μας δώσουν το “πράσινο φως” οι ειδικοί και μας πουν ποια θα είναι τα προσφορότερα μέτρα για το άνοιγμα».

    Η υπουργός εξήγησε ότι για την κυβέρνηση έχει προτεραιότητα να ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα άλλοι κλάδοι της οικονομίας και δραστηριότητες, με τη συζήτηση για τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων -γυμνάσια και δημοτικά- να μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

    Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, από τις επαφές που είχε με μαθητές στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα διαπίστωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις, και υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε με άρτιο τρόπο στα self tests. Μάλιστα, όπως είπε, τα παιδιά της ανέφεραν ότι θα κάνουν το δεύτερο self test το βράδυ, ώστε να ενημερώσουν την πλατφόρμα έγκαιρα και αύριο το πρωί να πάνε κανονικά στο σχολείο.

    Πανελλήνιες με δυο μηχανογραφικά και ελάχιστη βάση

    Αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει με εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή, ενώ έχουν εμβολιαστεί και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης από αδιάθετα εμβόλια, προσθέτοντας ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους.

    Ερωτηθείσα για την επαναφορά της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που θα ισχύσει από φέτος, η υπουργός εξήγησε ότι με το προηγούμενο σύστημα οι δυνατότητες να αποφοιτήσει κάποιος ήταν πολύ λίγες, άρα έχουμε παραπλανήσει και έχουμε κοροϊδέψει όχι μόνο τον ίδιο τον φοιτητή, αλλά και τους συμφοιτητές του, που είχαν καλύτερη βαθμολογία από αυτόν, καθώς και από τον Έλληνα φορολογούμενο. Πρόσθεσε ότι φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά: Ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα δεύτερο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

    Τέλος, η κα Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει προκήρυξη για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, κάτι που έχει να γίνει εδώ και 12 χρόνια, όπως είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κεραμέως: Self test και στο βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό των σχολείων – Τι είπε για τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης

    Δένδιας- Κεραμέως: Η εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί κοινή προτεραιότητα και στόχο

    Νίκη Κεραμέως: Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Δημοτικά – Η διαδικασία για τα self tests

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ