Κοινωνία

Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή στον Βύρωνα: Περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας, δεν έχει καμία θέση στο σχολείο

  • NewsRoom

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


Περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο στον Βύρωνα, τονίζοντας πως δεν έχει θέση στο σχολείο.

Ήταν επιτακτική ανάγκη να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με μαθητές και καθηγητές, να συζητήσω σε τι βαθμό ήταν μεμονωμένο το περιστατικό και τι πρέπει να γίνει και για την πρόληψη και για την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών στο σχολείο, είπε η κα Κεραμέως μιλώντας στον Αντέννα για την επίσκεψή της στο σχολείο του Βύρωνα.

Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα συνδράμουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, και τους γονείς, για να διασφαλίσουν την ομαλή συνύπαρξη όλων αυτών των ανθρώπων, συνέχισε.

«Το περιστατικό έγινε στο προαύλιο, καθηγητές ήταν στον χώρο όπως προβλέπεται και μόλις είδαν το περιστατικό έδρασαν» πρόσθεσε η υπουργός. «Κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό».

«Μίλησα εκτενώς με τους γονείς του μαθητή, έχω καταγράψει την αγωνία τους» σημείωσε η κα Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας διέψευσε πως υπήρχε σιδηρογροθιά και επιβεβαίωσε πως υπήρχε συγγενική σχέση ενός από τα παιδιά που επιτέθηκαν με το προσωπικό του σχολείου, είναι γιος μίας καθηγήτριας. «Του επιβλήθηκε παιδαγωγικό μέτρο, όπως και στους λοιπούς, δύο μέρες αποβολή» τόνισε.

Αναφορικά με τη σέλφι που κυκλοφόρησε μέσα από το αστυνομικό τμήμα, η κα Κεραμέως είπε πως δεν είναι από το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά από παλαιότερο. Ωστόσο δημοσιογράφος από την εφημερίδα του Βύρωνα, που έφερε στο προσκήνιο το περιστατικό του ξυλοδαρμού, εξέφρασε τη βεβαιότητα «100%» πως είναι από τη συγκεκριμένη ημέρα και όχι από πιο παλιά, όπως είπε και πάλι μιλώντας στον Αντέννα.


ΣΧΟΛΙΑ