• Κοινωνία

    Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή: Πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα

    • NewsRoom


    Στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, όπου χθες σημειώθηκε το οδυνηρό περιστατικό ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ενημερωθεί και να σχηματίσει η ίδια εικόνα για το συμβάν.

    Ο μαθητής δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από άλλους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, επειδή υπερασπίστηκε την αδερφή του που έπεφτε συχνά θύμα μπούλινγκ.

    Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα» ενώ ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

    Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου για τις οποιες υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με την αρμόδια υφυπουργό.

    Όπως είπε μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως αυτή του αλληλοσεβασμού.



    ΣΧΟΛΙΑ