ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το παρασκήνιο της αναβολής, πώς πήγε ο Δένδιας στα Εμιράτα, η unstoppable Νίκη, ο γαλάζιος χαμός στην Ανατολική Αττική και το βιβλίο του Νικήτα
Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα.
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».
Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.
Το πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».
«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.
Η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια
Για την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα, η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση.
«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού», είπε η κ. Κεραμέως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Προκήρυξη για προϊστάμενο στη ΓΔΕΛΕΠ – Προθεσμία ως 16/4 και αυστηρά κριτήρια επιλογής
- Κώτσηρας: «Θα ανταπεξέλθουμε στην κρίση με την ελληνική οικονομία ισχυρή και την κοινωνία όρθια»
- Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι του Ηρακλείου
- Politico: Η ΕΕ κλείνει ομάδα κορυφαίων αξιωματούχων στο Signal λόγω φόβων για κυβερνοεπιθέσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.