• Κοινωνία

    Κεραμέως: Εξετάζεται παράταση του διδακτικού έτους και μαθήματα μέσα στο Πάσχα

    • NewsRoom
    εκδρομές


    Για τους τρόπους με τους οποίους εξετάζονται προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας  λόγω κορονοϊού για 14 ημέρες, ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    «Δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το διδακτικό έτος, καθώς ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά.

    Όπως είπε, θα εξεταστεί αν χρειάζεται να αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και να περιοριστούν οι περίπατοι.

    Αναφερόμενη στα σχολεία τα οποία είναι ήδη κλειστά, είπε πως θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα.

    Παράλληλα, επεσήμανε πως εφόσον χρειαστεί να παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους ή μείωση της ύλης.

    Τόνισε εξάλλου πως μελετάται και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

    Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, η κ. Κεραμέως είπε ότι βρίσκεται υπό εξέταση να μην γίνουν και επέμεινε ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

    Ειδικότερα για ό,τι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ