• Κοινωνία

    Κεραμέως: Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο

    Ο υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

    Ο υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως


    Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, τόνισε πως, «η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο».

    «Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας.

    Η υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

    «Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση γιατί η κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη.

    Για τα παιδιά από την Ουκρανία, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «έχουμε άρει περιορισμούς και διαδικασίες για να εγγράφουν πιο εύκολα το σχολείο».

    Περιγράφοντας τις εντυπώσεις της από επίσκεψη σε σχολείο στη Ραφήνα με μαθητές από την Ουκρανία, υπογράμμισε ότι της έκανε εντύπωση πώς «τα δικά μας παιδιά αγκάλιασαν τα παιδιά αυτά. Τα παιδία μας τους μαθαίνανε τα παιχνίδια τους και τα παιδιά από την Ουκρανία τα δικά τους παιχνίδια» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα έναν 23χρονο και μια 51χρονη

    ΗΠΑ: Νόμιμη η εκτέλεση θανατοποινιτών διά τυφεκισμού στη Νότια Καρολίνα

    Έξαλλη έγινε η Αγγελική Νικολούλη: Υπάρχει ένα σημαντικό εύρημα – Έχουμε τρία παιδιά νεκρά και μιλάμε για γαλόνια;



    ΣΧΟΛΙΑ