• Κοινωνία

    Κεραμέως: Δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα παιδιά χωρίς μάσκα – Την Τρίτη νέες ανακοινώσεις

    • NewsRoom
    Νίκη Κεραμέως

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, τόνισε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη επισήμανε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Όπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

    Επίσης η Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας των μαθημάτων.

    Απηύθυνε δε, μια προτροπή στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα σχολεία. «Κάναμε», είπε «μια μεγάλη κίνηση και με προτροπή πρωθυπουργού να επεκτείνουμε σημαντικά τις ώρες λειτουργίας του και για παιδαγωγικούς λόγους και προκειμένου να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

    Τέλος η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Παιδείας αξιολογεί σε συνεργασία με τους ειδικούς τα δεδομένα και επικαιροποιεί τις αποφάσεις λαμβάνοντας τα πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τους μαθητές εκείνους που δεν θα φορέσουν μάσκα στο σχολείο, είπε ότι αυτοί οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

    «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» κατέληξε η κ. Κεραμέως.



    ΣΧΟΛΙΑ