• Κοινωνία

    Κατέθεσαν και στην έρευνα του Αρείου Πάγου οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες


    Κάτω από άκρα μυστικότητα, η “Κατερίνα Κελέση” και ο “Μάξιμος Σαράφης” κατέθεσαν στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.

    Οι 2 (εναπομείναντες) μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην έρευνα για μίζες της φαρμακοβιομηχανίας, έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στους κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

    Άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο ελήφθησαν οι μαρτυρίες και σε ποιο χώρο. Ομοίως δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία για το περιεχόμενο των καταθέσεων.

    Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για καταθέσεις με εξέχουσα σημασία που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναζήτηση της αλήθειας και πιθανόν ευθυνών.

    Είναι ενδεικτικό στη βαρύτητα που δίνουν οι δύο αντεισαγγελείς για τις μαρτυρίες των 2 προστατευόμενων μαρτύρων και για το εάν αυτές είναι αξιόπιστες, το γεγονός ότι έχουν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, ζητώντας ενημέρωση για το εάν οι δύο μάρτυρες των ελληνικών αρχών είναι τα ίδια πρόσωπα με τους προστατευόμενους μάρτυρες των αμερικανικών αρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ