• Κοινωνία

    Κατάθεση-σοκ από τον 27χρονο δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου: «Ξύπνησα αποφασισμένος να σκοτώσω»

    • NewsRoom

    Ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης και η Σούζαν Ίτον


    Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον στην Κρήτη.

    Παγερός, κυνικός και αμετανόητος ο 27χρονος έκανε ακόμη και τους πιο έμπειρους αξιωματικούς να αηδιάσουν όταν περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την αποτρόπαιη πράξη του.

    Σύμφωνα με την περιγραφή του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη, η άτυχη γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, ωστόσο εκείνος τη βασάνισε μέχρι θανάτου. «Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές» είπε μεταξύ άλλων ο 27χρονος στην απολογία του. «Μετάνιωσα, δεν ήξερα τι έκανα» είπε ακόμη μέσω του δικηγόρου του.

    «Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο «πέρασμα».  Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα… Μου αρέσει να κάνω ανωμαλίες, να κάνω αυτά που βλέπω στις πορνοταινίες, αλλά ξέρω ότι καμία γυναίκα δεν θα καθόταν να τα κάνει και γι’ αυτό τις χτυπούσα με το αυτοκίνητο, για να τις ακινητοποιήσω και να τις βιάσω», αναφέρει στην προανακριτική απολογία του ο 27χρονος  Γιάννης Παρασκάκης.

    Ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης

    «Από το πρωί είχα την επιθυμία να βρω μια γυναίκα και να της επιτεθώ για να τη βιάσω. Ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο να την ακινητοποιήσω και ίσως να χρειαζόταν να την χτυπήσω με το αυτοκίνητο. Σκέφτηκα ότι θα χρειαζόταν να την μεταφέρω και έψαξα να βρω ένα ύφασμα για να την τυλίξω. Βρήκα την ομπρέλα θαλάσσης, έβγαλα τα μεταλλικά κομμάτια και την έβαλα στο αυτοκίνητο».

    Ο παγερός τρόπος με τον οποίο ο Γιάννης Παρασκάκης περιέγραψε πώς ερεθίστηκε όταν είδε τη Σούζαν Ιτον να κατευθύνεται προς το μνημείο των πεσόντων Ευελπίδων, έκανε ακόμη και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς να αηδιάσουν. Ήταν λες και ζούσε και ξαναζούσε τον ακραίο σαδισμό με τον οποίο ξέσπασε στο θύμα του. Ο διαβολικός δολοφόνος με τις δήθεν οικολογικές ανησυχίες περιγράφει με εντυπωσιακά κυνικό τρόπο πώς εντόπισε το ανυποψίαστο θύμα του, που βρέθηκε στο ραντεβού του θανάτου κάνοντας το αγαπημένο της τζόκινγκ, και τύλιξε τον ιστό του γύρω της.

    «Πήγα στην παραλιακή και έκανα τη διαδρομή από το Μάλεμε ως το Κολυμπάρι ψάχνοντας να βρω μια γυναίκα. Πήγα στο μνημείο γιατί ξέρω ότι είναι απομονωμένο και εκεί πηγαίνουν τουρίστριες. Είδα τη γυναίκα να βγαίνει από την Ακαδημία, την ακολούθησα με το αυτοκίνητο και διατηρούσα απόσταση 300-400 μέτρων για να μην με αντιληφθεί. Όταν έστριψε από το μνημείο, δεν την ακολούθησα αλλά πήγα από την κάτω πλευρά και την περίμενα. Αυτή δεν με είδε γιατί ήμουν από πίσω της και έπεσα πάνω της με το αυτοκίνητο για να την εξουδετερώσω. Δεν ανέπτυξα μεγάλη ταχύτητα, πήγαινα με 20 χιλιόμετρα. Είδα ότι έπεσε κάτω και προσπάθησε να σηκωθεί. Την ξαναχτύπησα με την όπισθεν και το σώμα της μπήκε κάτω από τον προφυλακτήρα. Όταν βγήκα έξω είδα ότι είχε κοπεί το αυτί της. Το σήκωσα και το έβαλα στο πορτμπαγκάζ και αμέσως μετά την τύλιξα με την ομπρέλα και την έβαλα και αυτήν εκεί».

    Ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήματος απομακρύνθηκε από το σημείο και αφού οδήγησε περίπου δέκα χιλιόμετρα έφτασε στο παλιό γερμανικό καταφύγιο. Εκεί πάρκαρε το όχημά του δίπλα από την τρύπα που γνώριζε πολύ καλά από παλαιότερη εξερεύνηση ότι υπήρχε εκεί και έβγαλε από το πορτμπαγκάζ την αιμόφυρτη γυναίκα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας αν και βαρύτατα τραυματισμένη η Αμερικανίδα συγκέντρωσε όσες δυνάμεις τις είχαν απομείνει και προσπάθησε να αντισταθεί στον δράστη και να σώσει τη ζωή της.

     

    Μάταια όμως καθώς εκείνος ήταν αποφασισμένος να ολοκληρώσει τις αρρωστημένες του σεξουαλικές ορέξεις. «Αντιδρούσε αλλά την κρατούσα γερά. Σχεδόν παλεύαμε και της έσφιγγα τον λαιμό για να την ακινητοποιήσω. Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές. Την έσυρα κοντά στο φρεάτιο και την πέταξα μέσα στην τρύπα. Έριξα πάνω της το κάλυμμα της ομπρέλας και ο,τι σκισμένα ρούχα υπήρχαν γύρω γύρω» παραδέχεται ο Παρασκάκης σοκάροντας με την περιγραφή του. Τέσσερις ημέρες μετά οι ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν το άψυχο σώμα της Σούζαν Ιτον ενώ η σήμανση εντόπισε και φωτογράφισε τα βασικά πειστήρια της δολοφονίας, το κάλυμμα της ομπρέλας μέσα στη σπηλιά, την παλέτα με την οποία έκλεισε το φρεάτιο και τα ίχνη από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

    Μετά τις αρρωστημένες του πράξεις ο Παρασκάκης προσπάθησε να σβήσει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς η πρώτη του κίνηση ήταν να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία του εγκλήματος από το αυτοκίνητό του. Έτσι πήγε στο νεκροταφείο της περιοχής για να πλύνει από τη βρύση που υπάρχει εκεί το πορτμπαγκάζ στο οποίο υπήρχαν αίμα και ίχνη DNA.

    Στην προσπάθειά του αυτή το έπλυνε τρεις φορές χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χλωρίνη, αφήνοντας όμως το υπόλοιπο εσωτερικό και εξωτερικό βρώμικο, γεγονός που προκάλεσε τις πρώτες υποψίες στην αστυνομία. Επιπλέον πέρασε με ασβέστη όλο τον χώρο της βρύσης ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τακτοποιηθεί από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Ωστόσο στο σημείο που είχε αρχικά επιτεθεί στην Αμερικανίδα υπήρχαν ίχνη από τα ελαστικά του ΙΧ ενώ ίδια ίχνη υπήρχαν γύρω από την τρύπα που βασανίστηκε μέχρι θανάτου η Σούζαν Ιτον. Ακόμα κάμερα είχε καταγράψει τον Παρασκάκη να οδηγεί στον δρόμο προς το γερμανικό καταφύγιο, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι δεν είχε την επίμαχη ημέρα επισκεφτεί την περιοχή. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε αίμα στο παπούτσι του δράστη που στάλθηκε για ανάλυση DNA ενώ μετά το έγκλημα κατέφυγε σε συγγενικό του σπίτι για να πλύνει τα ρούχα του.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ