ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια σημαντική διάταξη που αφορά τον κλάδο της δημοσιογραφίας, περιέχεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στη Βουλή.
Η διάταξη καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία και στα δια του Τύπου τελούμενα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Αναλυτικά, στο Άρθρο 33 αναφέρεται:
Άρθρο 33
Στο άρθρο 417 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (π.δ. 258/1986, Α’ 121), προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:
«Στην περίπτωση των εγκλημάτων των άρθρων 361, 362 και 363 του Ποινικού Κώδικα δεν ακολουθείται η διαδικασία των επόμενων άρθρων, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενστάσεις για τις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις: «Παράνομα μας κατέγραφε η ΕΥΠ 11 χρόνια πριν»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο οίκος Jimmy Choo γιορτάζει τα εγκαίνια της boutique του στην Αθήνα με ένα με ένα αποκλειστικό «Meet at the bar» event στο Athénée
- ΑΔΜΗΕ: Η Ελένη Μουστακίδου αναλαμβάνει επικεφαλής εξυπηρέτησης μετόχων
- Τραμπ για Τεντ Τέρνερ: Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της τηλεόρασης και φίλος μου
- Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ) για Κανονισμό DORA: Πυλώνας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη νέα ψηφιακή εποχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.