• Κοινωνία

    Καταδικάστηκαν οι δυο από τους βασικούς κατηγορούμενους για την τραγωδία στο λούνα παρκ

    δικαστηριο


    Καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δυο από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου είχε χάσει την ζωή του ο 13χρονος Βασίλης και είχε τραυματιστεί σοβαρά η 11χρονη αδελφή του. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

    Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ.

    Ενώ οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο, σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

    Ένοχος κρίθηκε, επίσης, και ένας φυγόδικος αλλοδαπός κατηγορούμενος για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας, με ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

    Ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

     «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, έργαζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλειας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Μαφία φυλακών Κορυδαλλού»: Αρνούνται κάθε εμπλοκή οι δικηγόροι – Τι κατέθεσε ο Άρης Φλώρος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστήριο με 53χρονο στη Βάρκιζα που κατείχε κλεμμένη ταυτότητα και διαβατήριο



    ΣΧΟΛΙΑ