• Κοινωνία

  Κάρυστος: Ανεξέλεγκτες φλόγες γύρω από τα χωριά

  • NewsRoom
  Πυροσβέστης επιχειρεί να σβήσει φωτιά σε δασική πυρκαγιά


  Μία πραγματική μάχη δίνουν την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι στην Κάρυστο για να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και την επεκτείνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

  Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και συγκεκριμένα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.

  Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά.

  Με τη βοήθεια των πυροσβεστών της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

  «Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης.

  Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι στην μάχη με τις φλόγες την δίνουν περιορισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

  Διαβάστε επίσης:

  Κακοκαιρία στην Ξάνθη: Οι θυελλώδεις άνεμοι αναποδογύρισαν αυτοκίνητα

  Πάτρα: Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια

  Καιρός: Σαρωτικές καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι έως 9 μποφόρ  ΣΧΟΛΙΑ