Κοινωνία

Καλλιάνος: Χιονιάς θα πλήξει και την Αττική τα Χριστούγεννα! (χάρτης)

  • NewsRoom


Χιονόπτωση ακόμη και στην Αττική προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική!

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων. Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα–από τα 300-350 μέτρα.

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα είναι μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό θα συμβεί την Τετάρτη στην Αττική.

Ακολουθεί ο χάρτης με τα υψόμετρα και τις περιοχές των τοπικών (προσοχή, όχι γενικευμένων) χιονοπτώσεων.


Ο Γ. Καλλιάνος σημειώνει ότι όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. «Πάντα κρατάμε ένα μικρό ερωτηματικό διότι ο καιρός θα πει την τελευταία λέξη, είτε την πιο θετική εξέλιξη αλλά είτε και στην πιο αρνητική (για τους χιονόφιλους ειδικά αυτό το σχόλιο διότι αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εφιαλτική νύχτα για γνωστό χρυσοχόο: Ένοπλοι τον έδεσαν και άρπαξαν ρολόγια και χρήματα