• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Ορέστης»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες 48 ώρες

    • NewsRoom
    καιρός


    Στους ρυθμούς του “Ορέστη”, της νέας κακοκαιρίας με τις τοπικές ισχυρές βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες, ετοιμάζεται να μπουν αρκετές περιοχές στην Ελλάδα.

    Η κακοκαιρία αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κινηθεί αρχικά προς τις ακτές της Αφρικής και στη συνέχεια προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.  Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Πελοπόνησο τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα κυμαίνονται μεταξύ 6 και 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι εντάσεις θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

    Την Τετάρτη καθώς ο “Ορέστης” θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

    Τέλος από την Πέμπτη ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο (πτώση έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες). Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών.

    Εν τω μεταξύ, περισσότερους από 20.000 κεραυνούς κατέγραψε μέχρι τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr γύρω από το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστη», ο οποίος κινείται μεταξύ νότιας Ιταλίας και Ελλάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ