• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Ξηλώνονται πινακίδες, κόβεται το ρεύμα, στρώνεται με χιόνι ο δρόμος

    • NewsRoom

    Καταστροφές από τον Ηφαιστίωνα στην Αλεξανδρούπολη, Πηγή: ebronews.gr


    Προβλήματα σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να προκαλεί η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», που σαρώνει την Ελλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες

    Οι άνεμοι ρίχνουν πινακίδες και φανάρια στην Αλεξανδρούπολη

    Χαρακτηριστικές των προβλημάτων που προκαλούνται είναι οι εικόνες από την Αλεξανδρούπολη, που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα ebronews.gr. Πιο συγκεκριμένα, η πηγή αναφέρει ότι, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που πλήττουν την πόλη, έχουν σημειωθεί αρκετές καταστροφές, με δέντρα να ξεριζώνονται, πινακίδες να παρασύρονται, ένα φανάρι να έχει λυγίσει, αλλά και πεζοδρομήσεις να αλλοιώνονται.

    Όπως σημειώνεται, από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα, ενώ ο Δήμος εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες.

    Καταστροφές από τον Ηφαιστίωνα στην Αλεξανδρούπολη, Πηγή: ebronews.gr
    Καταστροφές από τον Ηφαιστίωνα στην Αλεξανδρούπολη, Πηγή: ebronews.gr

    Χωρίς ρεύμα τα νησιά

    Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στα νησιά, στα οποία ο Ηφαιστίων δείχνει το σκληρό του πρόσωπο. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Κρήτη, την Άνδρο και την Τήνο, νησιά στα οποία σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Αναλυτικότερα, στην Κρήτη αναφέρθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του δήμου Χανίων και του δήμου Κισσάμου.

    Μάλιστα, λόγω των ανέμων, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο οδόστρωμα. Στα άλλα δύο νησιά, το μπλακ άουτ ήταν ολικό, με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις η ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι μεγάλη, αφού ουσιαστικά βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Σημειώνεται ότι, κατά διαστήματα, οι άνεμοι από την κακοκαιρία ξεπερνούσαν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

    Ζητήματα παρουσιάστηκαν και στην Χίο, όπου η χιονόπτωση ήταν κατά διαστήματα πυκνή. Μάλιστα, μετά από οδηγία της ΕΛ.ΑΣ, χθες, λόγω των καιρικών φαινομένων, έκλεισε σε ένα σημείο η επαρχιακή οδός Χίου-Βολισσού, ενώ η κίνηση σε πολλά σημεία γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Και την Λέσβο επισκέφθηκε ο Ηφαιστίων, όπου χιόνισε στη δυτική πλευρά του νησιού και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

    Από το λιμάνι της Άνδρου Πηγή: cyclades24.gr

    «Πνιγμένη» στο χιόνι η Εύβοια

    Στο χιόνι έχει «πνιγεί» και η Εύβοια, η οποία υποφέρει από χθες από ισχυρούς ανέμους και έντονη χιονόπτωση. Ενδεικτικά, το χωριό Σέττα των 28 κατοίκων είναι θαμμένο σε 2,5 μέτρα χιόνι, ενώ έχει μείνει και χωρίς ρεύμα.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας τόνισε «Εχθές, ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ. Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι», είπε με τον Κώστα Μανιάτη, πρόεδρο Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ να απαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, το χιόνι σε πολλές περιοχές της Εύβοιας φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί και σήμερα να χιονίζει. Προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους αντιμετώπιζε όλο το βράδυ ο δήμαρχος Ερέτριας, Γιάννης Δημητρόπουλος.

    Παράλληλα, πολύ χιόνι έπεσε και προς τη Δίρφυ, ενώ το ρεύμα, που είχε κοπεί στην Κάρυστο, ευτυχώς αποκαταστάθηκε. Οι άνεμοι πνέουν και σήμερα 10 και 11 μποφόρ και υπάρχει νέα απαγόρευση των βαρέων οχημάτων, όπως αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, στην εθνική οδό Χαλκίδας-Αιδηψού.



    ΣΧΟΛΙΑ