• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

    • NewsRoom


    Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 6 μ.μ. σήμερα έως αύριο Δευτέρα τα μεσάνυχτα, σε όλη τη Αττική οδό, την δυτική περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού και την περιφερειακή Αιγάλεω, ενόψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μετά τις έξι το απόγευμα στην Εγνατία οδό

    Ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί από τα ξημερώματα στην περιοχή της Φλώρινας και στα ορεινά της Κοζάνης της Καστοριάς και των Γρεβενών. Σύμφωνα με την τροχαία δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο Εθνικό, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η λάστιχα χιονιού σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας.

    Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της περιφερειακής διεύθυνσης της ΕΛΑΣ Δυτικής Μακεδονίας επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών έως την 18:00 (6η ώρα το απόγευμα) στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες: Εγνατία οδό και στους καθέτους άξονες Σιάτιστα Κρυσταλλοπηγή και Φλώρινα – Νίκη.

    Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες η λάστιχα χιονιού είναι απαραίτητα από το 18 χλμ-25 χλμ του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βίτσιου και Καστοριάς Φλώρινας μέσω Βίγλας, καθώς και στο επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον Αετό με το Νυμφαίο.

    Απαγόρευση στη Νέα Οδό και Κεντρική Οδό

    Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, εξέδωσαν ανακοινώσεις σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω της κακοκαιρίας.

    Ειδικότερα η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι παραμένει σε πλήρη ισχύ η απόφαση της Τροχαίας για πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια.

    Η Κεντρική Οδός επίσης, αναφέρει ότι ισχύει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από Σκάρφεια έως και Ράχες Φθιώτιδας.

    Με τις ανακοινώσεις τους Νέα Οδός και Κεντρική Οδός επισημαίνουν ότι άρση της απαγόρευσης αποφασίστηκε από την Τροχαία, αυστηρά ως τις 6 μ.μ., για την Ιόνια Οδό, για το εν λειτουργία τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 από Ξυνιάδα έως και Τρίκαλα, καθώς και για άλλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

    Τέλος, Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, αναφέρουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουν ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ