• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Έλληνες και όχι Γάλλοι οι δύο νεκροί του ιστιοφόρου στο Αντίρριο

    • NewsRoom


    Δύο Έλληνες, ηλικίας 57 και 59 ετών και όχι Γάλλοι, όπως είχε αρχικά ειπωθεί, είναι τα δύο θύματα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», όπου το ιστιοφόρο τους αναποδογύρισε στο Αντίρριο.

    Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, τα δύο θύματα είναι ηλικίας 57 και 59 ετών και κατοικούν στον Πειραιά.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέλκυσης του ιστιοφόρου στο Αντίρριο. Σε αυτό επέβαιναν δύο άνδρες οι οποίοι είναι νεκροί. Το ιστιοφόρο χτυπήθηκε χθες από την κακοκαιρία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το μοιραίο ιστιοφόρο αρχικά εθεάθη στην θαλάσσια περιοχή της Μακύνειας. Ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ανέφερε πως το είδε μέσα στη θαλασσοταραχή να παλεύει με τα κύματα, κάτι που προκάλεσε απορία, δεδομένων των προειδοποιήσεων που υπήρχαν και για την πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

    Δύτες έπεσαν στη θάλασσα για να δέσουν με ιμάντες το σκάφος. Η διαδικασία είναι δύσκολη ωστόσο ο καιρός έχει βελτιωθεί και επιτρέπει τις εργασίες. Οι πρώτες πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν πως το σκάφος φέρει σημαία Γαλλίας, εξού και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι τα θύματα ήταν Γάλλοι.

    Η σορός του δεύτερου άνδρα εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ.

    Υπενθυμίζεται πως χθες ανασύρθηκε νεκρός ο έτερος επιβάτης του ιστιοφόρου.

    Το σκάφος είχε αναποδογυρίσει λόγω των ισχυρών ανέμων 7-8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ