• Κοινωνία

    Εισήγηση Στυλιανίδη για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό το βράδυ

    • NewsRoom
    Κακοκαιρία Μπάλλος: Εισηγήσεις για κλείσιμο του Κηφισού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα


    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα επικίνδυνα φαινόμενα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Γι’ αυτόν τον λόγο, στις 8 το βράδυ και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οργανώθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας.

    Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε εισήγηση του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για έκτακτα μέτρα στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να κλείσει ο Κηφισός και στα δύο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας με την αξιοποίηση και της αστυνομίας και του στρατού που θα διασφαλίσουν πως δεν θα πραγματοποιείται κίνηση οχημάτων.

    Όπως επίσης μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, εξετάζεται το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας στον Κηφισό κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής και έως τις 6 το πρωί αναμένεται να ενταθούν εκ νέου τα καιρικά φαινόμενα, με επίκεντρο την Αττική και κυρίως τις περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ακόμη ενδεχόμενο που φέρεται να βρίσκεται επί τάπητος, είναι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δουλέψουν αύριο με τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν, όσο είναι δυνατό, οι μετακινήσεις. Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων και σε αυτή την εισήγηση αναφέρεται και η επίταξη μηχανημάτων έργου, προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

    Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Κακοκαιρία Μπάλλος: Κλειστά σχολεία σε Κέρκυρα, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία την Παρασκευή

    Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι



    ΣΧΟΛΙΑ