ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την δυνατότητα το κοινό να συναλλάσσεται με τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας σε ερωτήσεις σε ψηφιακό συνέδριο σχετικά το Ψηφιακό Κράτος μετά τον Covid-19.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός στο νέο νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται ότι για μια σειρά υπηρεσιών που εκτελούνται στα ΚΕΠ και για τις οποίες δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα και δεν μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση με το username και το password του και να πάρει την πληροφορία που θέλει, θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Θα μπορεί ο πολίτης να κάνει τηλεδιάσκεψη με τα ΚΕΠ και να μπορέσει να σηκώσει την ταυτότητά του, να την δείξει και να ζητήσει ασύγχρονα ενδεχομένως κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο θα του έρθει είτε με φυσικό τρόπο στο σπίτι, είτε στην ηλεκτρονική του θυρίδα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας αλλά είναι και πολλά άλλα μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί και η απλοποίηση εκατοντάδων άλλων μικρών διαδικασιών, οι οποίες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν τους πολίτες, κάτι που μπορεί να επιλυθεί με απλές λύσεις πληροφορικής, όπως είπε.
«Έχουμε στόχο να επιλύουμε πάνω από ένα τέτοιο πρόβλημα την εβδομάδα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.
Μίλησε ακόμα και για τα επόμενα βήματα του υπουργείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα έρθει με νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που αποτελεί την κυβερνητική στρατηγική για αυτόν τον τομέα και αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς και στην δημοπρασία για το 5G που αναμένεται να γίνει περί το τέλος του έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βύρων Νικολαΐδης: Τα σχέδια για μετεξέλιξη της PeopleCert σε Διεθνές Πανεπιστήμιο
- Aktor: Γιατί Bofa, Goldman Sachs και UBS εμπιστεύονται τον Εξάρχου κι εγγυώνται την κεφαλαιακή ενίσχυση με 950 εκατ.
- Η ήττα της ΕΡΤ στο μπάσκετ, η «φουλ επίθεση» από Αλαφούζο, τι συνέβη με τη Φαίη Σκορδά, τα σενάρια για το SDNA και τι αλλάζει σε Σκάι και ΑΝΤ1
- Γιατί Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι «ψώνισαν» τους καλύτερους της Βαλένθια για τις ομάδες τους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.