• Κοινωνία

    Ηττα για την Μέγκαν Μαρκλ: Δικαστής χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες της κατά της Daily Mail – Πόσα καλείται να πληρώσει

    Μέγκαν Μαρκλ


    «Αβάσιμες» χαρακτήρισε τις περισσότερες καταγγελίες της Μέγκαν Μαρκλ κατά της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» ένας εκ των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

    Η 38χρονη δούκισσα μήνυσε την Associated Newspapers, ιδιοκτήτρια της Daily Mail, με αφορμή ένα άρθρο στο οποίο δημοσίευσε αποσπάσματα μιας χειρόγραφης επιστολής που είχε στείλει στον 75χρονο πατέρα της, Tόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018, τρεις μήνες αφότου υπέστη καρδιακή προσβολή.  Η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε πως η απόφαση του πατέρα της να δημοσιοποιηθεί στον Τύπο η επιστολή τον Φεβρουάριο του 2019 παραβίασε το δικαίωμα του απορρήτου, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της προστασίας δεδομένων σε μια υπόθεση «Μαρκλ εναντίον Μαρκλ».

    Η δούκισσα κατηγόρησε την εφημερίδα πως ενήργησαν ανέντιμα και προκάλεσαν τη διαμάχη ανάμεσα σε αυτήν και τον πατέρα της Tόμας Μαρκλ.

    Ωστόσο, ο δικαστής Γοόρμπαϊ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μαρκλ ο «άσχετους». «Δεν θεωρώ ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί στοιχειοθετούν την υπόθεση», ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «ορισμένοι από τους ισχυρισμούς διατυπώνονται ως άσχετοι με τον σκοπό για τον οποίο προβάλλονται. Μερικοί αποτυγχάνουν ή είναι ανεπαρκώς λεπτομερείς».

    Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι Associated Newspapers καλούν τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ να καταβάλλουν τα δικά τους δικαστικά έξοδα, ύψους 50.000 λιρών, αφού το ζευγάρι αρνήθηκε την προσφορά τους να λύσουν το πρόβλημα εξωδικαστικά προκειμένου να μην αναγκαστεί το Ανώτατο Δικαστήριο να στήσει μία online ακροαματική διαδικασία εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

    Τα δικαστικά έξοδα της Μέγκαν φημολογείται ότι ξεπερνούν τις εξήντα χιλιάδες λίρες.



    ΣΧΟΛΙΑ