ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πλοίο Κασιοπέα, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει στα δυο κλειστά κέντρα της βόρειας Αλβανίας, σαράντα εννέα αιτούντες άσυλο. Το πλοίο σάλπαρε σήμερα το μεσημέρι από την θαλάσσια περιοχή της Λαμπεντούζα και αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία την Τρίτη το πρωί.
Το περιπολικό πλοίο Κασιοπέα βρισκόταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα από την Παρασκευή και, σε μια πρώτη φάση, είχαν επιβιβαστεί σε αυτό, έντεκα άνθρωποι.
Είναι η τρίτη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Ιταλία στις δομές του Γκιαντέρ και του Σανγκίν, στην Αλβανία. Οι δυο προηγούμενες επιχειρήσεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2024, αλλά το δικαστήριο της Ρώμης δεν είχε επικυρώσει την προσωρινή κράτηση των μεταναστών οι οποίοι, μετά από λίγες ημέρες, είχαν μεταφερθεί πίσω στην Ιταλία.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
KKE: Θα καταθέσει κι αυτό αίτημα για προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για τα Τέμπη
Βουλή: Φωταγωγήθηκε στη μνήμη του Ολοκαυτώματος
Κως: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον ύπνο της – Σώθηκε από τον γείτονά της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έτοιμο απόψε το ειρηνευτικό σχέδιο, θα περιέχει 20 σημεία
- ΗΠΑ: Παράνομος ο διορισμός της πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, ως ομοσπονδιακή εισαγγελέας
- Κώστα Καραμανλής: : «Η πίστη στην ανεξάρτητη και αδέκαστη Δικαιοσύνη μείζων προϋπόθεση για την λειτουργία της Δημοκρατίας»
- Ντόναλντ Τραμπ: Επίθεση στους ιδιοκτήτες του CBS για τη συνέντευξη της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν