ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πράκτορες του FBI περικύκλωσαν το σπίτι του Ρώσου ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα στην Ουάσιγκτον, όπου διενεργούν έρευνες στο πλαίσιο «δραστηριοτήτων επιβολής του νόμου», έγραψε σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου NBC News, επικαλούμενος εκπρόσωπο του FBI.
Ο Τομ Γουίντερ του NBC δήλωσε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες βρίσκονταν έξω από το σπίτι του, αποκλείοντας την πρόσβαση σ’ αυτό. Οι εκπρόσωποι του FBI (Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών) δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την αναφορά αυτή.
Ο Ντεριπάσκα, ο οποίος είναι ένας δισεκατομμυριούχος με επιρροή και συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει μπει στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ουάσιγκτον είχε προηγουμένως αποσύρει τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει στις δύο κύριες εταιρείες του, του γίγαντα αλουμινίου Rusal και της μητρικής του En+ Group.
Ο ίδιος ο Ντεριπάσκα είχε υποβάλει αγωγή για την άρση των κυρώσεων, αλλά η αγωγή του απορρίφθηκε τον Ιούνιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ανοδικό ντεμπούτο για το πρώτο ETF συνδεδεμένο με bitcoin στη Wall Street
Ρωσία: Παραμένει πιστή στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Μιλάμε με τη Ματσάδο, ίσως κάνουμε κάτι στη Βενεζουέλα μαζί της (live)
- Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 184.000 οι στρατιώτες σε ενεργό υπηρεσία
- Μπέσεντ και Λάτνικ υποβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρίσκο για τη Γροιλανδία, καθώς ο Τραμπ ετοιμάζεται για το Νταβός
- Γερμανία: Δραματική μείωση των γερμανικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ