• Κοινωνία

    Ισραήλ: Συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε να κάψει την εκκλησία της Γεσθημανής

    • NewsRoom


    Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις και κάνοντας μόνο λόγο για «ζημιές».

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, τον Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ο ύποπτος είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος.

    «Ευχαριστούμε τον Θεό για τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς», πρόσθεσε. Ο Νάσαρ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και έκανε λόγο για πιθανά «ρατσιστικά κίνητρα», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η φωτιά «ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη την εκκλησία», που όμως γέμισε με καπνούς. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε μαυρισμένα στασίδια.

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατήγγειλε το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είναι ένας «τρομοκράτης Ισραηλινός έποικος» και ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις.

    Η Εκκλησία της Γεθσημανής ή Βασιλική της Αγωνίας, όπως αποκαλείται επίσης, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο σημείο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προσευχήθηκε και συνελήφθη ο Ιησούς Χριστός.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ