• Κοινωνία

    Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο έξω από τη Μόσχα – Δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

    • NewsRoom
    Έκρηξη σε εργοστάσιο έξω από τη Μόσχα στις 9/8/23

    Έκρηξη σε εργοστάσιο έξω από τη Μόσχα στις 9/8/23


    Δεκάδες τραυματίες άφησε σήμερα μια τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο οπτικού εξοπλισμού κοντά στη Μόσχα, η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, οδήγησε και σε έκτακτη εκκένωση των γύρω κτιρίων.

    Ένα γκρίζο σύννεφο υψώθηκε πάνω από το Οπτικο-Μηχανικό εργοστάσιο Zagorsk (ZOMZ) στην πόλη Sergiyev Posad, περίπου 40 μίλια βορειοανατολικά της Μόσχας.

    Η διοίκηση της πόλης ανέφερε στο Telegram ότι πραγματοποιείται «ολική εκκένωση» σε όλα τα κτίρια και τα εργαστήρια του εργοστασίου, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ότι 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Από αυτούς, 19 μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και τρεις τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά, που νοσηλεύονται στην εντατική.

    Πηγή της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης είπε στο RIA Novosti ότι μια προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από «παραβίαση της τεχνολογικής διαδικασίας».

    Το εργοστάσιο φέρεται να κατασκευάζει γυαλιά νυχτερινής όρασης και κιάλια για τον ρωσικό στρατό.

    Η έκρηξη σημειώθηκε αφού ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ισχυρίστηκε ότι δύο drones καταρρίφθηκαν καθώς προσπαθούσαν να επιτεθούν στη ρωσική πρωτεύουσα αργά την Τρίτη.

    Και καθώς οι αρχές στην περιοχή της Μόσχας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της έκρηξης στο Sergiyev Posad, κάτοικοι εκατοντάδες μίλια μακριά στο Voronezh ανέφεραν ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις.

    Ωστόσο, οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος συναγερμού: Οι εκρήξεις αποδίδονται σε στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή.

    Την ίδια εξήγηση έδωσαν οι αρχές στο Βλαδιβοστόκ, όπου οι κάτοικοι ανέφεραν μια δυνατή έκρηξη σε στρατιωτική βάση, η οποία ακολουθήθηκε από  άφιξη αστυνομίας, πυροσβεστών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με το ανεξάρτητο πρακτορείο Astra.

    Την ίδια στιγμή, ένας τοπικός πολιτικός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Maksim Chikhunov, ισχυρίστηκε στο Telegram ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κληθεί να “κρατήσουν το στόμα τους κλειστό” σχετικά με την έκρηξη, αφήνοντας υπόνοιες για κάτι περισσότερο από αυτό που ανακοινώθηκε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ιταλία: 41 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα



    ΣΧΟΛΙΑ