ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επείγουσα παραγγελία για κατασχέσεις των ιατρικών φακέλων όσων ασθένησαν από το νέο ιό στις δύο κλινικές έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός, που διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα για τυχόν κακουργηματικές ποινικές ευθύνες στη διασπορά της νόσου, απέστειλε, νωρίς το πρωί, στην Κρατική Ασφάλεια την επείγουσα παραγγελία του. Ζητά το συντομότερο δυνατόν, οι αστυνομικοί να μεταβούν στις δύο ιδιωτικές κλινικές και να προχωρήσουν στις κατασχέσεις των φακέλων όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό και όσων τελικώς κατέληξαν: τροφίμων, ασθενών, πολιτών που επισκέφθηκαν την κλινική στο Περιστέρι για να υποβληθούν σε εξετάσεις και του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού.
Όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές, οι κατασχέσεις θα πρέπει να γίνουν, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και με την τήρηση όλων των μέτρων, ώστε οι αστυνομικοί να μην θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία.
Παραγγελία σε ΕΟΔΥ –Αρχή Διαφάνειας
Ο κ. Αντωναράκος έχει ήδη αποστείλει σε ΕΟΔΥ και Αρχή Διαφάνειας ακόμα δύο παραγγελίες: Να του αποστείλουν άμεσα τα πορίσματα τους για τις αυτοψίες που διενεργούν κλιμάκια τους στις δύο κλινικές.
Παράλληλα ζητά οποιοδήποτε έγγραφο, έκθεση ή στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη των αιτιών που οδήγησαν στα μαζικά κρούσματα στους άκρως ευαίσθητους χώρους υγειονομικής περίθαλψης.
Στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμη η αυτοψία στις κλινικές και από τον εισαγγελέα. Αυτό θα συμβεί μόνο αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί συνδρομή από τον ΕΟΔΥ.
Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν πως η προκαταρκτική εξέταση θα διεξαχθεί με γοργούς ρυθμούς ώστε τάχιστα να έχει ολοκληρωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας να έχει καταλήξει στο πόρισμα του: τηρήθηκε ή όχι το πρωτόκολλο ασφαλείας από τους υπευθύνους των δύο κλινικών; Τήρησαν τα μέτρα για τη μη διάδοση του επικίνδυνου ιού;
Σε περίπτωση που το εισαγγελικό πόρισμα καταλήξει σε κακουργηματικές ευθύνες τότε οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης που μπορεί να φτάσουν στα 10 χρόνια για τη διασπορά της νόσου σε ανθρώπους αλλά και τα ισόβια εάν υπάρξει μεγάλος αριθμός θανάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.