• Κοινωνία

    Εισαγγελέας καλεί Πέτρο Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Η  ώρα των εξηγήσεων έφτασε για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο εισαγγελέας κάλεσε τον δημοφιλή πρωταγωνιστή του θεάτρου και της τηλεόρασης να εμφανιστεί ενώπιον του την ερχόμενη Παρασκευή για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

    Ο ηθοποιός έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα αλλά  μόνο ο δικηγόρος του. Ούτως ή άλλως αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το υλικό της δικογραφίας πριν παραδώσει το υπόμνημα των ανωμοτί εξηγήσεων του.

    Τρεις νεαρές γυναίκες, όλες ηθοποιοί, στα πρώτα τους βήματα την καταγγελλόμενη περίοδο, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο και κατήγγειλαν τον δημοφιλή κωμικό για το βιασμό ή την απόπειρα βιασμού τους.

    Κοινός παρονομαστής και στις τρεις καταγγελίες οι υποσχέσεις που φέρεται να έδινε ο Πέτρος Φιλιππίδης στις νεαρές γυναίκες για ένα ρόλο σε κάποια θεατρική παράσταση ή σε τηλεοπτικό σήριαλ όπου ο ίδιος πρωταγωνιστούσε.

    Η πρώτη γυναίκα κατήγγειλε ότι το 2008,  βρέθηκε, μέρα μεσημέρι, στο καμαρίνι του ηθοποιού, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

    Πήγε, υποστήριξε, πολύ χαρούμενη γιατί θα της έδινε ρόλο σε μία μεγάλη παράσταση.

    «Όμως, μόλις μπήκα άρχισε να μου μιλάει άσεμνα και να κάνει χειρονομίες», φέρεται να κατέθεσε. «Κατάφερα να του ξεφύγω. Έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε. Με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

    Για  ένα ρόλο, λέει πως βρέθηκε, το 2010,  στο καμαρίνι του ηθοποιού και η δεύτερη καταγγέλλουσα. Στον εισαγγελέα φέρεται να περιέγραψε μια μάχη που όπως είπε,  έδωσε  για να γλιτώσει.

    «Αντιστάθηκα. Φώναζα. “Όσο κι αν φωνάζεις δεν θα σε ακούσει κανένας. Είμαστε μόνοι μας”, μου απαντούσε. Τον χτυπούσα με τα χέρια, με τα πόδια μου. Με άφησε να φύγω αφού πρώτα με απείλησε για να μην μιλήσω.»

    Μάρτυρας αυτής της γυναίκας φέρεται να μιλά για εμφανή σημάδια κακοποίησης.

    «Εκείνο το μεσημέρι, συνάντησα τη φίλη μου και είδα σημάδια σε όλο το λαιμό της. Μου είπε ότι ο ηθοποιός προσπάθησε να τη βιάσει», φέρεται να κατέθεσε.

    Μία τρίτη νεαρή ηθοποιός κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι αρχές Αυγούστου του 2014, βρέθηκε  μετά από επαγγελματικό ραντεβού, στο αυτοκίνητο του ηθοποιού:

    «Κλείδωσε το αυτοκίνητο. Άρχισε να απλώνει τα χέρια του πάνω μου. Του φώναζα “σταμάτα” αλλά εκείνος συνέχιζε. Για να γλιτώσω υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση.»

    Όταν ο ηθοποιός δώσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα του ασκήσει ποινική δίωξη.



    ΣΧΟΛΙΑ