• Κοινωνία

    Εισαγγελέας Αγγελής: Τώρα βγάζει από το αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου για Novartis

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    AGGELIS2

    Γιάννης Αγγελής. πρώην εισαγγελέας


    Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής

    Ανέσυρε από το αρχείο τις μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει κρίνοντας αβάσιμες τις καταγγελίες σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis.

    Με δεκασέλιδη αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Αγγελής ανέσυρε από το αρχείο της μηνύσεις.

    Όμως, πηγές της Εισαγγελίας αναφέρουν ότι η κίνηση του κ Αγγελή -να βγάλει από το αρχείο δικογραφία χωρίς προηγούμενο αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- ήταν αντιδικονομική.

    Για αυτό η κα Ξένη Δημητρίου θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει.

    Η αναφορα Αγγελή υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες χθες και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας.

    Σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης) πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο, διότι έγουν προκύψει νεώτερα στοιχεία.

    Ο κ. Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι κυριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος.

    Ζητά επίσης έρευνα για να αποκαλυφθεί ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».

    Αύριο ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του.



    ΣΧΟΛΙΑ