• Κοινωνία

    Υπόθεση Πάτρας: Κατέθεσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας

    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Πολύωρες καταθέσεις στην ανακρίτρια έδωσαν σήμερα οι 2 ιατροδικαστές, στην έκθεση των οποίων στηρίχθηκε η νέα ποινική δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και των 2 μικρότερων κοριτσιών της.

    Νίκος Καρακούκης και   Νίκος Καλόγρηας παρέμειναν επί 3 ώρες ο καθένας στο γραφείο της 35ης ανακρίτριας..Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο του πορίσματος τους, την εκτίμηση του ασφυκτικού θανάτου και ανέλυσαν στη δικαστική λειτουργό την επιστημονική μεθοδολογία που ακολούθησαν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας δεν προήλθε από παθολογικά αίτια.

    Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο έμπειρος συνάδελφος του Νίκος Καλόγρηας, μετά την αποκάλυψη της υπερβολικής δόσης κεταμίνης που οδήγησε στο θάνατο την Τζωρτζίνα, πήραν εντολή από τον εισαγγελέα  Αντ.Ελευθεριάνο για τη μελέτη όσων στοιχείων υπάρχουν για το θάνατο Μαλένας και Ίριδας και τη σύνταξη νέας έκθεσης.

    Στην νέα έκθεση τους ανέφεραν,  μεταξύ άλλων:

    “Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου”.

    Διαβάστε επίσης

    Ελένη Τουλουπάκη: Κατέθεσε πειθαρχική έρευνα εις βάρος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση



    ΣΧΟΛΙΑ