• Κοινωνία

    Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112: Επιτυχής και η σημερινή δοκιμή (pics)

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΓΓΠΠ για τη δοκιμαστική αποστολή SMS έκτακτης ανάγκης


    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η νέα δοκιμαστική αποστολή SMS στα κινητά, από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, 31 Ιουλίου.

    Η δοκιμαστική αποστολή SMS του Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσεων 112, που αυτή τη φορά έλαβε χώρα στην περιοχή της Σύρου, διενεργήθηκε στις 12 το μεσημέρι, με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ενώ παρών στη διαδικασία ήταν και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Η δοκιμή περιελάμβανε εκπομπές- μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS στην περιοχή της Σύρου. Οι εκπομπές Cell Broadcast ελήφθησαν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις, ώστε να είναι ενεργοποιημένη.

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΓΓΠΠ για τη δοκιμαστική αποστολή SMS έκτακτης ανάγκης
    Τα μηνύματα που εστάλησαν στα κινητά των τυχαίων πολιτών σήμερα έγραφαν:

    «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ» .

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει: «η πλήρης αξιοποίηση της δυνατότητας ενημέρωσης, προειδοποίησης και παροχής οδηγιών προς το κοινό σε πραγματικό χρόνο, μέσω του 112, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης. Η ενεργοποίηση του 112 εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και της θωράκισής της έναντι των φυσικών καταστροφών».

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΓΓΠΠ για τη δοκιμαστική αποστολή SMS έκτακτης ανάγκης
    Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση λύση προειδοποίησης, μέσω της αποστολής προειδοποιητικών μηνυμάτων εφαρμόστηκε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που είχε εκφράσει το σχετικό αίτημα στις 10 Ιουλίου, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο 112, στα τέλη του χρόνου.

    Για την ενδιάμεση αυτή λύση συνεργάστηκαν ομάδες εργασίες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

    Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, «από τις 10 Αυγούστου, η ΓΓΠΠ, ακριβώς ένα μήνα μετά την οδηγία του πρωθυπουργού, είναι έτοιμη να υποστηρίξει σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα πιλοτικά την ενδιάμεση εφαρμογή του συστήματος 112, μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου. Κατά το ενδιάμεσο, μεταβατικό αυτό στάδιο, θα είναι πλέον δυνατή η πιλοτική αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων- SMS σε όλους όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, προκειμένου να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή».

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΓΓΠΠ για τη δοκιμαστική αποστολή SMS έκτακτης ανάγκης



    ΣΧΟΛΙΑ