• Κοινωνία

    Υπηρεσία 112: Αύριο οι νέες δοκιμαστικές αποστολές SMS- Όλες οι λεπτομέρειες

    Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης 112


    Νέες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων SMS από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, «στο πλαίσιο των δοκιμών του έργου 112 – Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στο χρονικό διάστημα από Ω/14:00 έως 16:00, με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκπομπές – μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS στην περιοχή της Σύρου».

    «Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι τυχαίοι αριθμοί κινητών θα λάβουν αυτά τα μηνύματα στις συσκευές τους από την υπηρεσία 112.

    Πιο συγκεκριμένα, τα μηνύματα SMS που θα λάβουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στα κινητά τους, σύμφωνα με τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, θα έχουν την εξής μορφή:

    «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

    Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων έγιναν στις 12 Ιουλίου, ενώ την ίδια ημέρα έγινε η πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ