• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Περισσότεροι από 90.000 οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας

    Κύπρος


    Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το τελευταίο 24ωρο, που χαρίζει ελπίδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

    Περί τους 759 θανάτους καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 90.309 νεκρούς, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

    Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους των τελευταίων εβδομάδων, αποτελώντας μία σημαντική εξέλιξη, που χαρίζει ελπίδες στην χώρα για καλύτερες μέρες.

    Η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας σε απόλυτο αριθμό καταγράφει επίσης πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής ως χθες, Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

    Παράλληλα, όμως, πάνω από 283.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θρηνεί το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

    Ο απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 112.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων, που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι νωρίτερα χθες, Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη προληπτικά εναντίον του κορονοϊού, αψηφώντας τις συστάσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ