• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Πάνω από 2,2 εκατ. τα κρούσματα – Ανησυχία για την προεκλογική ομιλία του Τραμπ


    Ο συνολικός απολογισμός κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 2,2 εκατ. την Παρασκευή, καθώς η Τάλσα προετοιμάζεται για την προγραμματισμένη εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο.

    Τοπικοί επιχειρηματίες και κάτοικοι ανησυχούν για πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων στο 19.000 χιλιάδων θέσεων στάδιο όπου θα παρευρεθεί ο Τραμπ σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θέσει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι μήνυσαν τον ιδιοκτήτη του χώρου για να ακυρωθεί η εκδήλωση, αλλά δικαστής της κομητείας της Τάλσα αρνήθηκε το αίτημά τους, με αποτέλεσμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα, το οποίο αναμένεται να βγάλει την απόφαση αργότερα την Παρασκευή, όπως ανέφερε η Washington Post.

    Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν οδηγίες για το άνοιγμα με ασφάλεια την περασμένη Παρασκευή, και εντόπισαν πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης του ιού οφείλεται στις “μεγάλες συγκεντρώσεις όπου είναι δύσκολο για τους συμμετέχοντες να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας”.

    Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, επανέλαβε σε συνέντευξή του στη Washington Post ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να κάνουν χρήση μάσκας.

    «Όταν υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, αυξάνεται ο κίνδυνος. Δεν έχει σημασία γιατί μαζεύονται ή που μαζεύονται. Όταν υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων σε ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει ιός που κυκλοφορεί στην κοινότητα, υπάρχουν κίνδυνοι. Πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα».

    Υπάρχουν πλέον 8,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 παγκοσμίως και τουλάχιστον 454.582 άτομα έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία που του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Παράλληλα, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει.



    ΣΧΟΛΙΑ